Зала Павел Васев отвори врати в Народния театър (НТ). Примерите са такива, каквито ги

...
Зала Павел Васев отвори врати в Народния театър (НТ). Примерите са такива, каквито ги
Коментари Харесай

Отвори врати зала Павел Васев в Народния театър


Зала " Павел Васев "  отвори порти в Народния театър (НТ).  " Примерите са такива, каквито ги сътворяваме. Последователите са тези, които ще ни последват, без значение каква тъма или каква светлина носим ". С тези думи шефът на Народния театър Васил Василев откри формалната гала за именуването на залата в Деня на националните будители 1 ноември.

Досега залата носеше името " Клуб на актьора ". Новата зала ще продължава да извършва досегашното си предопределение - да бъде място за креативен срещи, осъществяване на конференция и събития с представителна цел, описват от НТ.

По думите им смяната на името се случва в символ на почитание към огромния принос на Павел Васев за одобряването на театъра като водещ културен институт. 

" В деня на националните будители, 1 ноември 2022 година, подреждам " Клуба на актьора " да носи името зала " Павел Васев ", е декларирал тържествено Васил Василев. Послание е отправила и драматургът Майя Праматарова, която е припомнила мотото на Павел Васев - " Изкуството не се ръководи, а се поддържа ".

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР